Lintuviita 2 – Tervetuloa seuraamaan tulevaisuuden puukerrostalon rakennusurakkaa

Tässä blogissa seuraan lähikuukausien ajan Lintuviita 2 -puukerrostalon valmistumista Seinäjoella. Lintuviita 2 on valmistuessaan Suomen korkein CLT-elementeillä toteutettu puukerrostalo. Vielä pari vuotta sitten tämän kokoisen puurakennuksen tekeminen oli käytännössä lähes mahdotonta rakennusmääräyksien takia. Nyt tilanne on onneksi toinen ja pääsemme toivottavasti seuraamaan uuden puurakentamiskonseptin nousua Suomessa.
Talon rakennuttaa Lakea Oy Lintuviidan alueelle vuokra-asuntokohteeksi. Lakean lisäksi projektissa ovat mukana Stora Enso Building and Living ratkaisutoimittajana ja Rakennus K. Karhu Oy rakennusurakoitsijana. Tikkurilan näkökulmasta kohde on erityisen mielenkiintoinen, koska kyseessä on ensimmäinen tämän kokoluokan puukerrostalo, jossa käytetään tehtaalla valmiiksi maalattuja Tikkurila ProHouse -ulkoverhouksia.

Lintuviita 2 valmiina arkkitehtikuvissa. Rakennus tosin valmistuu ennen kun puut vihertävät seuraavan kerran kuten tässä.  Lähde: Puuinfo

Lintuviita 2 valmiina arkkitehtikuvissa. Rakennus tosin valmistuu ennen kun puut vihertävät seuraavan kerran kuten tässä. Lähde: Puuinfo

Lintuviita 2 faktat:
• 6 kerrosta
• Kerrosala: 3100 k-m²
• Vuokra-asuntoja n. 50 kpl
• Arvioitu rakennusaika 5,5 kk
• Runkomateriaali massiivipuu (CLT-elementti)

Rakennusaika on rahaa

Lintuviita 2, kuten kaikki nykyiset puukerrostalo-projektit, pyrkivät perinteistä rakentamista nopeampaan läpimenoaikaan. Suunnitelmien mukaan koko talo on valmis alle puolessa vuodessa. Tästä ajasta yli puolet menee perustusten ja ensimmäisen betonisen kerroksen tekemiseen.

Tässä tilanne syyskuun alussa. Aikaavievin osuus ohitettu, kun betoniosa on valmis.

Tässä tilanne syyskuun alussa. Aikaavievin osuus ohitettu, kun betoniosa on valmis.

Rakentamisen nopeus on paljolti tehdasvalmisteisten elementtien ansiota. Ne ovat keveitä nostaa paikalleen eikä pitkiä kuivumisaikoja tule. Valmiiksi maalattu ja asennettu ProHouse -verhous omalta osaltaan nopeuttaa työmaavaihetta poistamalla maalauskierrokset kokoamisen yhteydessä.

Tätä tekstiä kirjoittaessani Lintuviidassa on meneillään ensimmäisten puisten kerroksien kokoaminen. Tästä eteenpäin talo nousee noin kerroksen viikkovauhtia.

Puukerrokset kasataan valmiista tilaelementeistä.

Puukerrokset kasataan valmiista tilaelementeistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s