Esirippu nousee kerros kerrokselta

Sain käsiini kuvia Seinäjoelta ja hyvältä näyttää. Lintuviita 2 nousee hyvää vauhtia ja kuvissa ollaan jo kolmannen puisen kerroksen kimpussa. Tuoreimman tiedon mukaan kolmas kerros on saatu valmiiksi ja neljättä kerrosta nostetaan jo.

 

Suojamuovien alta paljastuu valmista julkisivua sitä mukaa kun uusia kerroksia saadaan päälle suojaksi.

Suojamuovien alta paljastuu valmista julkisivua sitä mukaa kun uusia kerroksia saadaan päälle suojaksi.

Seinäjoen tuoreiden kuulumisten lisäksi ajattelin kirjoittaa tässä postauksessa Tikkurilan ProHouse-konseptista. Seuraa siis lyhyt oppimäärä Suomen parhaasta julkisivuratkaisusta.

 

ProHouse, siis mikä?

Trendi rakentamisessa ja puuteollisuudessa on ollut jo pitempään nostaa esivalmistuksen osuutta. Tikkurilan vastaus tähän trendiin on ProHouse. ProHousen hienous tiivistyy mielestäni kolmeen sanaan: laatu, nopeus ja kokonaisedullisuus. Kaksi ensimmäistä näistä on oikeastaan syitä ja kolmas, huonon suomenkielen lisäksi, enemmänkin lopputulos.

Aloitetaan laadusta. Laadukkaat tuotteet on tietysti perusedellytys julkisivun keston kannalta, mutta tässä yhteydessä tarkoitan laatua laajemmalti. Julkisivulaudoituksen kesto on monen asian summa, ei siis pelkkien käytettyjen tuotteiden ansiota. Maalin lisäksi mm. puumateriaalin valinnan, esikäsittelyjen, maalaustyön ja asennuksen tulee onnistua, jotta lopputulos on laadukas ja kestävä. ProHouse -lautojen maalauksessa koko maalausprosessi on valvottu ja laadusta voidaan täten varmistua. Paras osoitus tästä laadusta on parhaimmalla ProHouse yhdistelmällä taattu 15 vuoden huoltomaalausväli.

Nopeudella tarkoitan rakentamisen nopeutta työmaamaalausten minimoituessa. Kun verhouslaudan maalaus suoritetaan mukavasti ja helposti sisätiloissa ennen työmaalle saapumista, säästetään kallista aikaa kasausvaiheessa. Valmiiksi maalaus tehtaalla myös helpottaa aikataulutusta etenkin näin Suomen karuissa oloissa, joissa vähintään puolet vuodesta on ulkomaalaukseen soveltumatonta aikaa. Esimerkiksi Lintuviidassa verhous maalattiin elementtitehtaalla suurilta osin valmiiksi, jolloin talo on suojassa talvelta ilman, että pensseliin tarvitsee tarttua enää näin lokakuun kylmyydessä.

Kolmas pointtini on oikeastaan seurausta kahdesta edellisestä. Kokonaisedullisuus tarkoittaa sitä, ettei Ultra purkki välttämättä ole se hyllyn halvin tuote. Kustannuksia kuitenkin säästyy mm. työmaalla ja jatkossa pidemmän huoltovälin ansiosta, jolloin kokonaiskustannukset painuvat alemmas kuin monilla muilla ratkaisuilla.

Näyttääkö tavalliselta työmaalta?

Näyttääkö tavalliselta työmaalta?

Vielä hetkeksi takaisin Seinäjoelle.. On pakko tuoda esiin rakennustyömaan siisteys. Tontti on käytännössä valmis istutuksineen ja parkkipaikkoineen, vaikka talo on vasta nousemassa. Vastaavaa ei näe kovin monella ns. perinteisellä kerrostalotyömaalla. Piste puurakentamiselle!

2 thoughts on “Esirippu nousee kerros kerrokselta

  1. Onko tämä nyt siis valmiiksi maalattu, että telineitä ei enää myöhemmin tarvitse tuohon kasata ollenkaan? Sehän on loistavaa siltä kannalta, että nuo kaikki istutukset voi tehdä saman tien valmiiksi. Ite rakensin omakotitalon muutamia vuosia sitten, ja toisesta kerroksesta on vieläkin jotain hankalia kohtia maalaamatta. Tajuttiin vasta myöhemmin, että terassiosaston rakentamisen jälkeen sinne ei pääse edes henkilönostimella ellei jyrää pensasaidasta pätkää pois… pitäis jaksaa vielä telineitä vuokrata ja rakennella.

    • Kun rakennus on pystyssä ja mahdolliset kuljetuksen tai rakentamisen aiheuttamat kolhut on paikattu, ei maalaustelineitä tarvitse kasata ainakaan 15 vuoteen. Nurmikko saanee siis kasvaa ensi kesän rauhassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s