Harjannostajaiset pidetty

Vaikka blogissa on ollut hetken hiljaista, on Lintuviidassa ollut täysi tohina päällä. Kaikki kerrokset ovat nyt paikallaan, harjannostajaiset on pidetty ja ulkoisesti talo näyttää jo valmiilta. Julkisivu on kuvissa kuorittu suurimmalta osin muoveistaan, poikkeuksena peitetyt parveke-elementit.

Lintuviita 2

Lintuviita 2 harjakorkeudessaan

Rakennustavasta vastaus laatuongelmiin

Rakentamisen laadusta ja etenkin kosteuden hallinnasta on puhuttu lähiaikoina varsin runsaasti. Media on puhunut uusien rakennusten ongelmista ja runsaasta korjausten tarpeesta, mm. Ylen A-studio käsitteli asiaa alkukuusta ja MTV vähän aiemmin. Tutkimuksissa ja haastatteluissa todettiin, että suurimmat syyt kosteusongelmiin uusissa kohteissa ovat sääsuojien puute ja kiireiset aikataulut, jotka johtavat siihen, ettei betoni kerkeä kuivumaan riittävästi. Tässä on mielestäni yksi teema, joka on jäänyt liian pienelle huomiolle keskustelussa kerrostalojen rakennusratkaisuista.

Lintuviidan kaltainen puurakentaminen on kuivaa rakentamista. Tilaelementit rakennetaan kuivissa sisätiloissa, kuljetetaan tontille ja kasataan suojattuina. Esimerkiksi rakennuseristeet, joita Ylen ja MTV:n jutuissakin sivutaan, eivät tällaisessa rakennustavassa näe ulkoilmaa missään vaiheessa. Lisäksi paikalla valettuja betonirakenteita on vähän, joten riski märäksi jääviin rakenteisiin on ilmeisen pieni.

Lintuviita 2

Lakean edustajien mietteitä Lintuviidan urakasta ja puurakentamisesta voi lukea lisää Puuinfon sivuilla julkaistusta artikkelista. Kosteuden lisäksi käsittelyssä on mm. puurakentamisen kapasiteetti ja alan pitkäaikainen kuuma peruna: paloturvallisuus ja -määräykset. Puusta ja sen paloturvallisuudesta voisi kirjoittaa enemmänkin, mutta ehkä jätetään se seuraavaan kertaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s