Korson valtava alikulkutunneli sai väriä

Taivas on sateenharmaa jo kolmatta viikkoa, mutta alikulkutunnelissa hehkuvat auringon sävyt. Street Art Vantaa on iskenyt pensselinsä vuosien saatossa tägien ryhmäkokoukseksi muuttuneiden seinien pintaan.korso_alikulku_01Ohjeet ovat yksinkertaiset: teosten tulee olla ISOJA ja määrä on ”himosti”. Yhtenä ideanamme on, ettei seiniin jäisi uusia täginpoikasia houkuttelevia tyhjiä pintoja. Maalauksen teemana on urbaani kaupunki, ja ryhdyn luonnostelemaan lattiasta kattoon levittäytyvää citykania (villasukat jalassa tietenkin) intopiukeana.

korso_alikulku_02korso_alikulkutunneli_03

Olen aina oudoksunut ajatusta siitä, että taidetta täytyy mennä katsomaan galleriaan tai museoon, vaikka taide on paljon muutakin, kuin kehyksissään roikkuvat maalaukset. Sisäistä paloa kaupunkitaidetta kohtaan on minusta löytynyt jo ala-asteelta lähtien. Asfalttiliidulla talon kivijalkaan piirretty hampurilainen oli ensimmäinen kokemukseni muualle kuin paperille tuhertamista, ja oloni oli sillä hetkellä kuin Banksyllä. Mutta mahdollisuuksia oman katutaiteen tekemiseen ei ole tätä ennen ollut.

Sattuman oikusta olin juuri oppilaiden rekrytointipäivänä kuluttamassa aikaani Lumon lukiolla ja minut otettiin mukaan vaikka lumolainen, korsolainen tai enää edes lukiolainen en olekaan. Mutta siitä koko hankkeessa onkin kysymys, yhdessä tekemisestä riippumatta yksilöiden lähtökohdista.

Riikka Lipsanen

korso_alikulkutunneli_04

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s