Myyrmäen musiikkiteemainen alikulkutunneli valmistui

myyrmäki_alikulku_01Keväällä lukiossani Vaskivuoressa pidettiin aamunavaus, jossa kerrottiin tulevasta katutaide-prokkiksesta. Mitään aiempaa kokemusta minulla ei ollut katutaiteesta, vaikka pensseleitä ja teloja on aiemminkin tullut käytettyä. Vantaalla kouluun kulkiessani olen nähnyt monta upeaa katutaiteella koristeltua alikulkutunnelia, esimerkiksi Myyrmanniin johtavalla raitilla. Ilmoittauduin projektiin heti sen kummempia miettimättä.myrtsiMaalasimme kesä-heinäkuun vaihteen alikulkutunnelia Vantaan Myyrmäessä koleassa säässä. Tiimimme koostui kuudesta ”Vaskista” käyvästä lukiolaisesta, kahdesta vierailevasta nuoresta ja projektin vetäjistä Jennistä ja Jessestä. Osalla meistä oli jo aiempaa kokemusta seinien kuvittamisesta. Maalaustamineet päällä pystyi sotkemaan surutta, ja kengänpohjien värjäytyessä vaan nauratti. Maalia pääsi myös poskiin, kun tehtiin toisillemme inkkarisotamaalaukset.myrtsi6uusmyrtsi4myrtsi3Kohteemme oli sopivan pieni, ja siitä löytyi valmiiksi parit vanhatkin graffitit. Maanantaina maalasimme pohjat valmiiksi. Kun aloimme suunnitella omia töitämme, yhdistäväksi teemaksi tuli musiikki. Jokainen mietti itselle tärkeät laulunsanat ja alkoi kuvittaa seinää niiden pohjalta. Telan käyttö osasi olla raskastakin, ja tarkkana piti pysyä, ettei maalia lipsu rajojen yli tai ala valua rumasti. Pieni sade aiheutti päänvaivaa, kun tunnelin reunoilla se sai maalin valumaan.

Porukalla työ eteni rennosti ja samalla kuunneltiin musiikkia. Osa ohikulkijoista arasteli puikkelehtia maaliämpärien ohi, osa taas tuli iloisena kiittelemään vielä keskeneräistä työtä. Jotkut jäivät pidemmäksikin aikaa juttelemaan kanssamme. Aika meni nopeasti mukavassa seurassa.

Olen tosi tyytyväinen, että lähdin kokeilemaan jotain uutta! Samalla sain myös kaverini, joka todistelee usein huonoa piirtotaitoaan, piristämään Vantaata upealla maalauksellaan. Voisi tulla enemmänkin tällaisia projekteja, joissa nuoret pääsevät tekemään itse ja saavat samalla äänensä kuuluviin. Itse ainakin olisin valmis sotkemaan tukkani maaliin uudestaankin.

Venla Niinistö

 

 

One thought on “Myyrmäen musiikkiteemainen alikulkutunneli valmistui

  1. Mikä ilo kulkua tuosta tunnelista.
    Hieno, hauska ja energeettinen aamunavaus tai töistäpaluulle potkua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s