Uuden harkkorunkoisen omakotitalon rappaus ja pinnoitus

DSC_4701

Jyväskylän asuntomessuilla 2014 on modernia arkkitehtuuria edustava harkkorunkoinen omakotitalo. Messukohteen numero 12, RTV-Pintamateriaalitalo, runkona on 380 mm paksu eristeharkko. Rappaus on tehty Tikkurila Oyj:n harkkopintaisille julkisivuille tarkoitetulla Finngard Pinnoitusjärjestelmällä.

DSC_4649

Rakennuksen harkkojulkisivut rapattiin tasaisiksi kevyttäyteaineisella valkoisella Finnseco Ohutrappauslaastilla ja rappaus vahvistettiin ohjeen mukaisesti ensimmäiseen laastikerrokseen asennetulla alkaalisuojatulla Tikkurilan Vahvikeverkolla. Finngard Pinnoitusjärjestelmään kuuluvat myös kaikkiin rakennuksen ulko- ja sisäkulmiin sekä aukkojen pieliin asennettavat erilliset kulmavahvikeverkot helpottamaan suorien ja siistien kulmien tekemistä sekä vahvistamaan koko rappausta.

DSC_4635

Rappaustyössä on aina oltava huolellinen. Harkkopintojen esioikaisuun ja mahdollisten valupurseiden tai muiden pinnassa olevien nystermien poistamiseen tulee kiinnittää huomiota jo esikäsittelyn yhteydessä. Näin tehtynä rappauksen tekeminen on helpompaa ja rappauksesta saadaan suora ja tasainen tulevalle pintakäsittelylle.

DSC_4705

Vanha kansan sananparsi ”vesi on rapparin naulu”, pätee erinomaisesti kuvastamaan sitä, että rappaustyön yhteydessä on aina syytä huolehtia sekä rapattavaksi tulevan pinnan että myös jo tehdyn tuoreen rappauksen asianmukaisesta esi- ja jälkikostuksesta puhtaalla vedellä. Näin varmistetaan rappauslaastin sideaineen tasainen sitoutuminen, kovettuminen ja tartunta alustaansa. Liian kuivalle harkkopinnalle tehty rappaus lämpöisissä ja tuulisissa olosuhteissa ilman kostutusta voi aiheuttaa laastipintaan ei toivottuja kuivumiskutistumahalkeamia.

DSC_4642

Ennen Finnseco Ohutrappauslaastipinnan varsinaisen pintakäsittelytyön aloittamista on vielä syytä tarkistaa pintojen suoruus ja tehdä tarpeelliset korjaukset.

DSC_4697

Asuntomessukohteen Finnseco Ohutrappauspinnan pinnoitus tehtiin mykyaikaisella suomalaisella Tikkurilan silikonihartsisideaineisella Finngard Silikonihartsipinnoitteella. Tuotteen ominaisuuksiin kuuluu erinomainen vesihöyryn läpäisykyky. Finngard Silikonihartsipinnoite suojaa hyvin alle jäävää rappausta ja rakennuksen runkoa ulkopuoliselta sateelta ja vedeltä pidentäen näin koko rakennuksen ja sen julkisivujen elinkaarta.

DSC_4682

DSC_4687

Ennen Finngard Silikonihartsipinnoitteen ruiskutusta kovettunut, kuiva ja puhdas Finnseco Ohutrappauslaastipinta pohjamaalataan pinnoitusjärjestelmän mukaisesti Finngard Silikonihartsimaalilla.

DSC_4666

Kaikki Finngard- ja sävytettävät Finnseco-tuotteet sävytetään täysin vesipohjaisella ja epäorgaanisista pigmenteistä valmistetuilla pastoilla Finngard-sävytysjärjestelmässä. Näin varmistutaan parhaasta mahdollisesta värien kestosta ja tasalaatuisesta sävytyksestä.

DSC_4654

DSC_4715

Sokkeli

Rakennuksen sokkelit rapattiin samalla tavalla, kuin julkisivut. Pinnoitus tehtiin Tikkurila Oyj:n Yki Rouhepinnoitteella, joka on yksi monista Tikkurilan ns. uuden ajan ”täsmätuotteista”. Yki Rouhepinnoite voidaan levittäa sokkeliin laastipinnalle teräslastalla ja hiertää tuoreeltaan tähän tarkoitukseen valmistetulla Tikkurilan muovihiertimellä.

DSC_4678

Yki Rouhepinnoitteella saadaan helposti sekä uusille että vanhoille sokkeleille tasainen ja sokkelia ulkopuoliselta vedeltä suojaava tyylikäs rouheinen pinta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s